Sigurnost

“Roditelji nam povjeravaju nešto veoma dragocjeno zbog toga što u svemu što radimo sigurnost ima najviši prioritet.”

Dr. Dietmar Egger, direktor proizvodnje u Vita 34

Pupčana krv Vašeg djeteta je kod nas u najboljim rukama

U našim istraživajima stalno unaprijeđujemo upotrebu i kvalitet matičnih ćelija iz pupčane vrpce. Na osnovu našeg dugogodišnjeg iskustva postali smo priznati autoritet u svim oblastima matičnih ćelija iz pupčane krvi i znamo šta je važno budućim roditeljima i njihovim ljekarima.

Mi radimo u sopstvenoj specijalnoj visokotehnološkoj laboratoriji pod nadzorom nadležnih organa

Sve važne korake - obradu i dugoročno skladištenje radimo u našoj visokotehnološkoj laboratoriji u Leipzigu.  Ovdje radimo sa odobrenjem i pod nadzorom nadležnih njemačkih organa, te najstrožijih zakona u EU.

GMP certifikat po standardima EU direktive

Vita 34 je prva privatna banka matičnih ćelija koja je za obradu i skladištenje dobila potvrdu rada po osnovu strogog GMP standarda, koji je dokaz da se sprovodi najstrožija kontrola kvalitete procesa obrade, krioprezervacije, kao i pripreme matičnih ćelija za eventualnu upotrebu i to po standardima Svjetske zdravstvene organizacije. GMP certifikat je najviši medicinski standard u svijetu, te osigurava da se svaki uzorak krvi iz pupčane vrpce obrađuje pod istim zahtjevima kvaliteta.

50 godina garancije za čuvanje, obezbijeđeno osiguranjem za slučaj insolventnosti

Kao privatna banka pupčane krvi mi smo nezavisni od uticaja nosilaca javnog interesa i na taj način od odluka koje mogu utjecati na trajanje ili kvalitet skladištenja. Time Vam nudimo sigurnost, koju će podržati HDI Gerling, Njemačka. HDI Gerling će u slučaju insolventnosti obezbijediti finansijska sredstva za to da pupčana krv Vašeg djeteta do 50. godine života ostane pravilno uskladištena.

Garantujemo, mi smo tu za Vas u slučaju da Vam je potrebna pupčana krv

Danas još uvijek ne znamo da li, ili u koju će svrhu jednog dana biti upotrijebljen uzorak pučane krvi. Zbog toga smo podnijeli zahtjev za odobrenja za sve zamislive slučajeve. Bilo da se radi o klasičnoj terapiji matičnim ćelijama kod karcinoma ili oboljenja krvnih sudova, ili o novoj regenerativnoj terapiji kao kod kardiovaskularnih oboljenja, vodimo računa da pupčana krv bude upotrijebljena tamo gdje je potrebna.

Stručno savjetovalište u slučaju primjene

U slučaju da budete u situaciji da upotrijebite matične ćelije iz pupčane krvi Vašeg deteta, dobit ćete praktičnu pomoć i podršku od našeg stručnog savjetovališta. U okvirima naših mogućnosti rado ćemo Vam pomoći da uspostavite kontakt sa specijalistima odgovarajućih stručnih oblasti. Odluku o tome da li zaista treba upotrijebiti pupčanu krv donosi isključivo Vaš nadležni ljekar.

Jedna smo od rijetkih banaka matičnih ćelija čije stroge procedure zahtijevaju da svo stručno osoblje na klinici, tj. svi koji u porođajnoj sali prikupljaju krv iz pupčane vrpce prođu redovnu obuku.

Stručni tim Bio Save-a je edukovao sve ljekare i babice, koji su kao potvrdu za njihov rad dobili certifikat. Na taj način smo se pobrinuli da je već kod prikupljanja kvalitet pupčane krvi zagarantovan.

 

Prvi mobilni transplantacioni tim u Evropi

Prije nego što se upotrijebi pupčana krv, saradnici u našoj laboratoriji izvode dodatne testove na probnom uzorku smrznute pupčane krvi i saopštavaju ljekaru rezultate ispitivanja. Poslije toga na osnovu dogovora sa ljekarom koji vrši transplantaciju, pripremamo transport pupčane krvi do mjesta transplantacije. U te svrhe smo razvili preciznu logistiku i sastavili dva tima za matične ćelije. Iskusni saradnici iz laboratorije zajedno sa našim kurirom donose u kliniku duboko smrznutu pupčanu krv u specijalnom kontejneru i po želji ljekara tamo je pripremaju za primjenu.

Jedan od savjetnika našeg stručnog savjetovališta je u toku daljeg procesa za Vas tu, pomaže Vam oko neophodnih formalnosti i na osnovu svog iskustva Vam pruža ličnu podršku. On je uvijek, u toku i nakon transplantacije, u stalnom kontaktu sa nadležnim ljekarom.